Informatie

Beste ouders en/ of verzorgers, om er een succesvolle bevertijd van te maken, willen wij u informeren over de gang van zaken binnen de bevergroep. Het team van de Bevergroep heet u en uw kind(eren) van harte welkom bij de groep. Ons streven is uw kind een gezellige, leerzame, spannende, toffe en actieve periode bij onze groep te bezorgen. Om een en ander in goede banen te leiden, willen wij u op de hoogte brengen van enige afspraken binnen de Bevergroep.

Draaitijden de bevers draaien elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Zorg ervoor dat uw kind op tijd is. Indien er afwijkende draaitijden zijn of er is geen opkomst, hoort u dat zo spoedig mogelijk van ons via een briefje of een vermelding op de website. Wij willen u vriendelijk verzoeken om uw auto te parkeren op de grote parkeerplaats van de Donck. We hebben wel een kleine parkeerplaats bij onze blokhut, maar deze wordt gebruikt door de leiding als nood zodat, als we snel weg moeten, we gelijk weg kunnen.

Verjaardag als je jarig bent mag je trakteren bij de groep, deze eenvoudige traktatie wordt door de jarige met twee andere bevers als een prooi verstopt en spelen we het spel prooi zoeken. Tot slot word er voor de jarige job gezongen. Gefeliciteerd! En jij mag dan trakteren.

Mededelingen veranderde draaitijden, speciale opkomsten en dergelijke proberen wij u zoveel en snel mogelijk op de hoogte te brengen. Via de website agenda of ouder app.

Afmelden het kan natuurlijk gebeuren dat uw kind, om wat voor reden dan ook, niet kan komen. Wij zouden het op prijs stellen als u bijtijds contact met ons opneemt. Het is een kleine moeite, maar voor ons van groot belang. Als een kind niet aanwezig is, gaan wij er natuurlijk vanuit dat het kind ‘gewoon’ thuis is. Veel kinderen komen echter alleen aanlopen vanaf de parkeerplaats. Als er onderweg iets gebeurt, dan denkt u dat uw kind op scouting is en wij denken dat uw kind thuis is. Als u even iets laat weten dan hoeven we ons geen zorgen te maken. Je kunt ons bereiken via het mailadres bevers@scoutingsomeren.nl.

Ophalen van de bevers als je na de groep niet door papa of mama opgehaald wordt, maar daar iemand anders laat dat dan even weten dat zij ook de bever(s) in of bij de blokhut ophalen. Zorg dat wij het goede 06-nummer hebben van u hebben.

Onze scoutfit tijdens de op komsten en andere speciale gelegenheden dragen wij een scoutfit. Met deze scoutfit zijn wij herkenbaar als bevers van Scouting Someren. Om alle scoutfits gelijk te laten zijn gelden de volgende richtlijnen. De bevers worden elke week wanneer ze geïnstalleerd zijn in hun scoutfit verwacht. Dit is de rode beverblouse met onze groepsdas van Scouting Someren. Of als het daar te warm voor is een scoutingpolo met onze groepsdas. Het klinkt misschien wel streng, maar als uw kind bijv. op voetbal zit, dient hij ook in zijn voetbaltenue te voetballen en niet in normale kleren. Zo ook bij de scouting, daar hoort de scoutfit bij (kosten: ongeveer 50 euro). Tot de installatie mogen de kinderen in hun gewone kleren komen. We adviseren de kinderen ook om bij heel nat weer van de hele week of een regenachtige dag het verstandig is om laarsjes aan te geven.

Installatie een installatie van nieuwe Bevers houden wij meestal op zondagochtend tijdens een beverweekend. Dat betekent dat alle nieuwe kinderen nu échte bevers worden. Ook wordt er ooit iemand van de leiding geïnstalleerd. Wat heb je nodig om een échte bever te worden?

Verplicht

 • Installatieteken Scouting Nederland:
 • Beverbadge
 • Regio insigne
 • Naambandje Scouting Someren
 • Naambandje Abbé Piërregroep
 • Gevlochten dasring met logo
 • Groepsdas van Scouting Someren
 • Beverblouse in de kleur rood

Niet verplicht

 • Bevercap met Lange Doener opdruk of een cap van Scouting
 • Bever polo-shirt in de kleur rood
 • Bevergids; in dit boek ga je met Stuiter naar het dorp Hotsjietonia waar je alle bewoners ontmoet. Je kunt ook zelf aan de slag met allerlei spelletjes, kleurplaten en knutselideeën. In deze gids kun je ook lezen over bevermanieren, overvliegen en scouting.

Op de blouse moeten de volgende insignes op de volgende plaatsen komen: Het Scouting Nederland installatie teken op de linker borstzak. Het beverbadge op de rechter borstzak. Naambandje Scouting Someren en daaronder het naambandje Abbé Piërre groep op de rechtermouw net onder de schoudernaad. Het regio insigne onder de naambandjes. Op de linkermouw is plaats voor insignes/ badges van scoutingactiviteiten waaraan zelf is deelgenomen. De groepsdas is voorzien van geborduurde letters van Scouting Someren op de achterkant van de das, tevens heeft de das dasring van de Scoutshop. Tijdens het groep draaien door het hele seizoen kunnen ze nog badges verdienen deze horen later boven de linkerborstzakje bevestigd te worden. Bevers die een nachtje blijven logeren verdienen hiermee een beverslaapbadge. Dit badge mag men op de linker bovenmouw bevestigen.

Contributie om lid te kunnen zijn van Scouting Nederland en om de programma’s, waar veel materiaal verbruikt wordt, te kunnen bekostigen betaald elk lid contributie. De contributie voor de bevergroep is  € 6,00 per maand. Over iedere maand van het jaar is contributie verschuldigd. U wordt automatisch gemachtigd. Een beverweekend kost  € 6,00 Het zomerkamp kost  € 30,00  (prijzen zijn onder voorbehoud). Voor vragen over de contributie kunt u bij de penningmeester (of bestuur) van onze groep terecht. Telefoonnummer(s): zie Sprokkeltje ons seizoens-clubblad.

Opzeggen van lidmaatschap het kan gebeuren dat uw kind besluit om zijn/ haar vrije tijd anders te gaan besteden dan bij de Scouting. Het opzeggen van het lidmaatschap dient van te voren te geschieden en is alleen mogelijk met behulp van een opzegformulier, dat bij de leiding te verkrijgen is.

Weekend twee keer per jaar gaan de bevers op weekend (slapen niet verplicht), natuurlijk doen we dat in onze eigen blokhut op het terrein van de Donck van onze Scoutinggroep.

Zomerkamp een keer per jaar gaan wij met de bevers een halve week op zomerkamp. Dan gaan we buiten ons terrein logeren. Dit kamp heeft altijd een uitgewerkt thema. En vindt plaats in de tweede week van de grote vakantie. De locatie is altijd ergens anders. En wij gaan altijd samen met de welpen-  en kabouter groep.

Overvliegen: na een bevertijd lang spelen, leren, avonturen beleven, vriendschappen sluiten en mooie gebeurtenissen is het tijd om over te vliegen. We begeleiden Stuiter dan op de reis naar de jungle. Hotsjietonia is niet zomaar een themaverhaal, het is een spelmethode voor de aller jongste scouts die elke week een leuke opkomst willen meemaken. De Bevers die na de vakantie op 1 oktober zeven jaar zijn, vliegen over naar de volgende speltak. Dit gebeurt tijdens het gezamenlijk weekend. De afsluiting van het Scouting seizoen. Dit weekend vind meestal in de derde week van september plaats. De overvliegers leggen dan een parcours af om aan het eind van het parcours opgevangen te worden door hun nieuwe leiding. De jongens gaan naar de Welpengroep. En de meisjes gaan naar de Kaboutergroep. Bij de eerste keer groep draaien mag je kind het rode polo of blouse door dragen of iets anders dragen. In november wordt door de nieuwe speltak een Installatieweekend gehouden. Hierbij worden de nieuwe kinderen geïnstalleerd. Voor dit weekend krijgen de ouders nog informatie en natuurlijk ook over het bestellen van de nieuwe scoutfit. Dit gaat allemaal via de Welpen- en Kabouterleiding.

Tot Slot indien u een keer een vraag heeft, kunt u altijd contact opnemen met iemand van de leiding. Loop gerust even onze blokhut binnen. U kunt ook altijd terecht als u een leuke idee heeft of spulletjes overheeft die de bevers kunnen gebruiken tijdens hun spel, maar ook voor op- en aanmerkingen. Hoe meer wij van u horen, des te beter wij onze best kunnen doen

Met vriendelijke groeten,

Het Beverteam;  Iris, Monique, Corien en Renata