Wie zijn wij?

Bevers speelden 33 jaar geleden in de wereld van Lange Doener. Lange Doener woont in huize Hotsjietonia, aan de rand van het dorp. Als hij thuis is hangt de vlag uit. De kinderen uit de buurt weten dan dat ze welkom zijn in het huis van Lange Doener. En dat betekent feest.

langedoenerIn en om Hotsjietonia zijn de Bevers met van alles bezig: met tekenen, schilderen, tikkertje spelen, luisteren naar verhalen, verzorgen van dieren. Ze spelen overal tegelijk. Lange Doener helpt de Bevers waar hij kan, nooit is iets hem te veel. Lange Doener kan prachtige spannende verhalen vertellen en hij kent ontzettend veel spelletjes. Lange Doener woont niet alleen in Hotsjietonia. In Hotsjietonia wonen ook andere figuren als Hippe Springveer, Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar, Sssst en het beestenspul.

Lappezak komt uit Lapland en bouwt het liefst tenten. Hij is een beetje een vrijbuiter. Hij is altijd bezig en wie mee wil doen is welkom.
Pompedomp zorgt voor de planten en is erg muzikaal. Het is een vrolijk en van zichzelf opgewekt figuur. Pompedomp heeft aandacht voor het individu en staat open voor andermans problemen. Zij straalt zoveel veiligheid uit, dat anderen daar dankbaar gebruik van maken.
Dan is er ook nog Frederik Scheuremaar, de belhamel vol kattenkwaad en ondeugendheid, die het op zijn heupen krijgt als hij papier ziet. Frederik Scheuremaar is zeer populair bij de Bevers en lijkt wel eens overhoop te liggen met Lange Doener.
Hippe Springveer is energiek en sportief, ondernemend en actief, meestal een druktemaker. Hij weet altijd wel een nieuw leuk en bewegelijk spel voor de Bevers.
In het torenkamertje woont Sssst. Sssst is eigenlijk een grote wolk die niet van drukte houdt. Als je moe bent of niet mee wilt doen met anderen dan ben je welkom op Sssst om in een boek te kijken of om zomaar niets te doen. In het beverlokaal is Sssst een groot kussen.

 

Wil je ook een keer komen kijken bij de Bevers in Hotsjietonia? Dat kan natuurlijk. Iedere zaterdagmiddag van 2 tot 4 uur is er een hoop te beleven in het huis van Lange Doener.