Wie zijn wij?

Wat zijn kabouters?
Kabouters zijn meisjes tussen de 7 en 11 jaar. Ze komen iedere zaterdag bijelkaar en spelen dan graag samen buiten (in het bos of op het grasveld) of in de blokhut. Ze doen graag spannende dingen en vinden het niet erg om af en toe eens vies te worden.

Wat doen de Kabouters?
Eigenlijk doen we hetzelfde als de welpen, we doen dezelfde spelletjes, we gaan altijd gezamelijk op kamp en we hebben hetzelfde uniform. Het enige verschil tussen deze twee groepen is het verhaal waarin we dit allemaal doen en beleven.

De Kabouters spelen in het land Bambilie!! Elke week beleef je weer spannende avonturen in de verschillende dorpjes van Bambilie. Ieder dorpje heeft zijn eigen naam en thema en dus zijn eigen spelletjes en opdrachten. In Holdorp wonen bijvoorbeeld allemaal sportieve mensen, je zult hier dus allerlei verschillende sporten gaan beoefenen. En in Vlitter vind je studio’s en televisietorens van de Bambiliaanse radio en televisie. Dan heb je ook nog Haverhoek hier maak je allerlei lekkere dingen (die je daarna natuurlijk ook zelf op mag eten!). Of we maken een uitstapje naar Knaagdorp, waar het altijd feest is.
Er is dus genoeg te beleven in Bambilie!!
Onze Kabouters wonen natuurlijk ook allemaal in Bambilie en per volkje in een eigen dorp. Zo wonen onze Kabouters in Holdorp (land van de sport), Bromberg (land van de dieren) en Woepsmond (land van het knutselen).

Iedere zaterdag zingen we bij de opening en sluiting van het groepdraaien een lied over bambilie. Dit lied staat hieronder (wilt je weten hoe je het moet zingen dan kom maar gezellig een keer meedraaien):

Opening:
Ga je mee, ga je allemaal eens mee?
Naar het land aan een zee
Waar Kabouters groot en klein
Praten, zingen, bezig zijn.
Spelen in’t bos of bij een rivier,
Werken per volkje, hebben plezier.
Waar is dat land? Hoe heet dat land?
Dat land dat heet:
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië!

Sluiting:
Ga je mee, ga je allemaal weer mee?
Naar ons huis, onze straat
Waar we allen, groot en klein
Praten, zingen, bezig zijn.
Leren op school en dromen in bed
Helpen een handje, maken veel pret.
Een week gaat vlug, dan zijn we t’rug
In’t land dat heet:
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië,
Bam-Bambilië!